Droge huid advies


Droge huid

Je huid voelt trekkerig, jeukt en vertoont barstjes. Vooral in de winter. Het zijn kenmerken van een droge huid, of beter gezegd (soms): een extreem droge huid. Denk aan het gezicht of de benen. Niets ernstigs, maar vervelend is het wel. Koud weer is de boosdoener, maar ook warm douchen en badderen heeft impact op de huid. Ook heeft een droge huid te weinig vet en/of te weinig vocht. De teint ziet er door het gebrek aan lipiden en vocht vaak glansloos, ruw en schilferig uit. Bovendien is de droge huid minder elastisch en soepel, zodat vooral na het reinigen een onaangenaam gespannen gevoel kan optreden. Er ontstaan meer droogterimpeltjes, zogenaamde plissérimpeltjes, vooral in het gebied van de ogen en wangen.

Advies

Last van een extreem droge huid? Douche niet te vaak, niet te heet en niet te lang. Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar water droogt de huid alleen maar verder uit. Gebruik geen zeep, maar een product op oliebasis. Bijvoorbeeld een extra vettende Bad & Douche olie. Dit laat meteen een verzorgend laagje achter op je huid dat je huid tegen het verdampen van vocht beschermt. Na het douchen is het belangrijk jouw huid goed in te smeren met een sterk hydraterende creme. Op basis van huidtype raden wij bepaalde producten aan die jouw huidconditie zullen doen verbeteren. Denk hierbij aan: Een goed serum voor de droge huid, de juiste dag en nacht creme en advies over wat wel en wat niet te doen met jouw huid. 

Met de droge huid zijn wij bij Salon Heike altijd goed voorbereid. De droge huid heeft in bepaalde tijden van het jaar wat extra aandacht nodig. Wij bespreken altijd wat jouw wensen en doelen zijn met de huid en laten je weten wat wij hierin voor jou kunnen betekenen. Wij maken een passende behandeling op maat van jouw huid. Wij bieden verschillende soorten behandelingen aan voor de droge huid. Dit bespreken we met jou tijdens jouw afspraak!

Gerelateerde blogs

Brow bar

Brow bar

Een wenkbrauw kan optisch je ogen liften en jou een mooie gezichtsuitdrukking geven….

Pigment

Pigment

Pigment, ook wel melanine genoemd, is een bruine kleurstof die wordt gemaakt door pigmentcellen….

Scroll naar boven