Facial cupping

Tijdens facial cupping bij Salon Heike worden cups op de huid van het gezicht geplaatst. De cups worden door vacuüm zuiging over de huid bewogen; dit is vergelijkbaar met een gezichtsmassage. Facial cupping stimuleert de aanmaak van collageen en elastine, én heeft een kalmerend effect op het zenuwstelsel.

Aanbevolen wordt om in het begin 2 keer per week een behandeling van gemiddeld 30/40 minuten te ondergaan. Bij Salon Heike streven wij altijd naar het beste rsultaat. Dit in combinatie met het juiste uitvoeren. Indien correct uitgevoerd, is facial cupping niet gevaarlijk. Maar onjuiste uitvoering kan leiden tot bloeduitstortingen. Gebruik van de juiste olie en/of techniek is belangrijk om het risico op blauwe plekken te minimaliseren. Bij Salon Heike krijgen we wel eens de vraag op cupping bijwerkingen kan geven ons antwoord is hierop het volgende: Bijwerkingen zoals zweten, duizeligheid en misselijkheid kunnen optreden, maar verdwijnen doorgaans snel.

Wat is facial cupping?

Facial Cupping therapie is een oude vorm van alternatieve geneeskunde, waarbij een ervaren therapeut een paar minuten speciale cups op je huid legt. Deze creëren zuigkracht, waardoor de huid wordt strakgetrokken. Cupping kan helpen bij pijn, ontsteking, doorbloeding, ontspanning en welzijn. Ook helpt cupping tegen cellulite (op het lichaam). Vandaar dat wij bij salon Heike zowel lichaam als gezichts cupping aanbieden. Facial cupping is een vereenvoudigde variant van de bindweefselmassage uit de traditionele geneeswijze. In tegenstelling tot lichaamscupping wordt facial cupping vooral gebruikt om fijne lijntjes en rimpels te verminderen. Gezicht cupping kan ook je wallen verminderen. 

Facial cupping, hoe werkt het?

Tijdens de behandeling worden er cups op je huid geplaatst. Voordat je de cup op de huid hebt geplaatst, knijp je deze in of zetten we ht apparaat aan. Wij bieden bij Salon Heike zowel handmatige cupping aan als met apparatuur. Daardoor zuigt de facial cup vacuüm. Vervolgens beweeg je de cup over de huid. Het lijkt alsof je gezicht wordt gestofzuigd. Hoe groot het effect is, hangt af van hoe hard de cup wordt samengedrukt.

Dit doet facial cupping met je huid

Een gezicht cupping stimuleert de aanmaak van collageen en elastine. Elastine houdt je huid soepel en collageen maakt je huid elastisch en stevig. Hierdoor is het cuppen een fijne behandeling op het gebied van Anti-Age. Bij Salon Heike zetten we het cuppen dus ook preventief in. Facial cupping maakt ook littekens zachter. Bovendien heeft een behandeling een kalmerend effect op het zenuwstelsel.

Gerelateerde blogs

Brow bar

Brow bar

Een wenkbrauw kan optisch je ogen liften en jou een mooie gezichtsuitdrukking geven….

Pigment

Pigment

Pigment, ook wel melanine genoemd, is een bruine kleurstof die wordt gemaakt door pigmentcellen….

Scroll naar boven