skip to Main Content
GRATIS VERZENDING VANAF €30

Fillers

Algemene informatie

De meeste fillers zijn op basis van hyaluronzuur, een doorzichtige lichaamseigen gel. Een filler vult tijdelijk een groef, plooi of rimpel op. Drs. Poelma werkt alleen met A-merken hyaluronzuur, zoals Restylane, Teosyal of Saypha. Met deze hyaluronzuren zijn al miljoenen behandelingen uitgevoerd en is de veiligheid op langer termijn bewezen.

Fillers bij een rimpelbehandeling

De fijne rimpeltjes rondom uw mond, de wallen onder uw ogen en uw lippen, eigenlijk alle kleine lichte rimpels in het gezicht, kunnen prachtig met een “dun” hyaluronzuur uit de Restylane, Saypha of Teosyal reeks worden opgevuld. De artsen kiezen zelf het merk het beste bij u past. Elk merk heeft unieke eigenschappen, waardoor het in dat gebied het best gebruikt kan worden.

Anti-Aging-Injectables-en-fillers-heike-schicketanz

Fillers bij contourherstel

Met het ouder worden treedt er verlies op van vet en steunweefsel in het gezicht. U verliest hierdoor volume en hierdoor verslapt de huid in uw gezicht. Zo lijken uw jukbeenderen misschien net iets minder aanwezig dan u gewend bent, of u vindt dat uw voorhoofd smaller lijkt door volumeverlies bij de slapen. Door aan de bovenkant van het gezicht de contouren op te vullen, herstelt u de prachtige V-vorm in het gezicht, die jeugdigheid uitstraalt. Andere gebieden die in aanmerking komen voor contourherstel zijn: wangen, neuslippenplooi, mondhoekplooi en kaaklijn.

Behandelgebieden

De volgende zones/ gebieden kunnen behandeld worden bij dokter Poelma met fillers.

 1. Slapen
 2. Traangootjes
 3. Jukbeenderen
 4. Neus
 5. Wangen
 6. Neus- lippenplooi
 7. Boven de lip (rokerslijntjes)
 8. Kaaklijn
 9. Marionetlijnen
 10. Lippen
 11. Kin
fillers-zones-heike-schicketanz

Natuurlijk resultaat

Fillers op basis van een hyaluronzuur geven een natuurlijk resultaat omdat ze het eigen collageen versterken en de huid hydrateren. Door de natuurlijke veroudering in uw gezicht kunnen bepaalde gelaatstrekken, zoals verzakte kaaklijn of een trieste mondhoek, meer gaan opvallen. De meeste mensen willen een subtiele verbetering, maar geen volledige transformatie. Drs Poelma houdt rekening met de natuurlijke vormen van uw gezicht en bij ons luidt het motto: “less is more”.

Zo verzorgen wij indien nodig bij de nacontrole nog een ‘finishing touch’ en maken een behandelplan op maat rekening houdend met uw wensen. Ook zullen wij uw gezicht niet veranderen, maar teruggeven wat u bent kwijtgeraakt in de loop der jaren. Jeugdigheid, volume en een uitstraling met het ‘wow-effect’.

Hyaluronzuur

Hyaluronzuur is een bio-actieve stof die een verbeterend effect heeft op de huid door natuurlijke hydratatie van de huid, stimulatie van collageen en hierdoor versteviging van de huid. Omdat hyaluronzuur van nature in de huid voorkomt, is de kans op een allergische of vreemd-lichaamreactie uiterst klein.

Oplosbaar

Ten slotte kan hyaluronzuur als enige filler actief worden opgelost. Afhankelijk van welk merk hyaluronzuur er gebruikt is, lost de filler binnen enkele uren tot enkele dagen op. Deze eigenschap van de filler zorgt voor extra veiligheid.

Injectables

Het woord injectable wordt ook gebruikt om een filler aan te duiden. Injectables worden ingebracht door middel van injectienaalden of canules. Drs Poelma werkt met dunne naaldjes en in sommige gebieden met canules, iets langere naalden met een zachte punt, waardoor u minder blauwe plekjes krijgt.

Een injectable-behandeling heeft direct effect. Al na vijf minuten ziet u resultaat, waarbij het effect compleet is na ongeveer zeven dagen. De filler of injectable werkt tijdelijk. Hij wordt door het lichaam afgebroken. Dit is bij iedereen verschillend, maar u mag rekenen op een effect van ongeveer 12 maanden. Bij twijfel of u een injectable nodig heeft of iets anders, zal u altijd goed geïnformeerd worden. Vaak is de bouw van uw gezicht het uitgangspunt voor het bepalen van de mogelijkheden. Zo zal onze arts een aantal zaken laten meewegen in zijn keuze voor welk soort injectables.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan rookgedrag, uw leeftijd, vroegere behandelingen, kwaliteit van de huid en diepte van de rimpel.

Veiligheid van injectables

De fillers of injectables die wij gebruiken zijn uiterst veilig. Wij gebruiken voornamelijk hyaluronzuren die al lange tijd op de markt zijn en waarvan de veiligheid ook op lange termijn is bewezen. Een voordeel van hyaluronzuur filler is dat het van nature ook in de huid voorkomt. Hierdoor is de kans op een allergische of lichaamsvreemde reactie uiterst klein. Ook kan hyaluronzuur actief worden opgelost met Hyason, een oplosvloeistof. Afhankelijk van welk merk hyaluronzuur bij u gebruikt is, lost de filler binnen enkele uren tot enkele dagen op. Kleine oneffenheden, een a-symmetrie of een te veel aan volume kunnen zo eenvoudig worden gecorrigeerd. Tijdens een gratis en vrijblijvend intakegesprek bespreekt u samen met uw arts alle mogelijke bijwerkingen.

Voor en na de behandeling

Voor de behandeling:

 • Wilt u 30 minuten voor de behandeling aanwezig zijn in onze kliniek? U krijgt dan verdovende creme.
 • U kunt op de dag van de behandeling 1 x 10mg Cetirizine tabletten slikken (deze kunt u kopen bij de drogist). Dit werkt goed tegen de zwelling.
 • Om blauwe plekken te voorkomen, kunt u gedurende 5 dagen voor tot 2 dagen na de behandeling beginnen met Arnica druppels (10 druppels, 3 x per dag).
 • Stop 5 dagen voor uw behandeling met alle voedingssuplementen, vitamines en visolie.
 • Drink geen alcohol 48 uur voor de behandeling.
 • Gebruik geen bloedverdunnende medicatie als Aspirine, Naproxen, Ibuprofen (gebruik indien nodig Paracetamol).

Na de behandeling:

 • Direct na de behandeling met fillers het behandelde gebied 10-30 minuten koelen.
 • Dezelfde dag niet sporten.
 • Vermijd contact met de geïnjecteerde huid.
 • Voorkom de eerste week zonnestraling op het behandelde gebied. Gebruik dagelijks een sunblock / minstens SPF 30.
 • Maak de eerste week geen gebruik van een sauna of zonnebank.
 • U mag in het behandelde gebied de eerste 2 weken geen behandeling bij een schooheidsspecialist ondergaan zoals peeling, laser, microdermabraise, scrubben of andere gezichtsverzorgende behandelingen.

Seven steps to natural beauty

1. Gratis intake

Tijdens de intake heeft u de mogelijkheid om kennis te maken met uw behandelend arts. Uw verwachtingspatroon, de conditie van uw huid, uw gezondheid en andere aspecten worden beoordeeld om tot een weloverwogen advies te komen. De kosten van de filler behandeling en de alternatieven worden met u besproken.

2. Foto’s en formulieren

Voor de behandeling met fillers worden er altijd foto’s gemaakt. U krijgt van ons digitaal twee formulieren: Gezondheidsverklaring: Hierin worden een aantal vragen gesteld over uw gezondheid om te bepalen of u geschikt bent voor een behandeling met een filler

Behandelovereenkomst:

Dit is een formulier waarin alles wordt vermeld over de filler van uw keuze, inclusief de bijwerkingen en complicaties. Wij informeren u altijd zo goed mogelijk, zodat u een weloverwogen besluit kunt nemen.

3. Verdoving

Vóór de behandeling met fillers wordt er een verdovende crème (Emla) opgebracht op het te behandelen gebied. Wanneer u behandeld wilt worden, zorgt u dan dat u 30 minuten voor de afspraak aanwezig bent, zodat de crème goed kan intrekken.

4. Start behandeling

Indien gewenst, kunt u meteen behandeld worden. U kunt ook een vervolgafspraak maken. Als u meteen behandeld wilt worden, geeft u dit dan wel aan bij het maken van de afspraak, zodat wij hier rekening mee kunnen houden.

5. Inbrengen van filler

De filler worden ingebracht met een klein naaldje of een canule om zo de kans op blauwe plekjes te verkleinen. De behandeling duurt tussen de 10-30 minuten afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied.

6. Nabehandeling

Na de behandeling met een filler kunt u het behandelde gebied afdrukken of koelen. Mogelijke bijwerkingen in de eerste dagen na de behandeling met fillers zijn: een blauw plekje, roodheid, zwelling en een beurs gevoel. U mag een week geen gebruik maken van de sauna of de zonnebank. Het resultaat is direct na de behandeling zichtbaar.

7. Controle afspraak

Omdat wij het erg belangrijk vinden dat u als cliënt tevreden bent, krijgt u altijd een gratis controle afspraak van ons. Deze vindt altijd plaats 2 weken na de behandeling. Er worden dan foto’s gemaakt en deze worden vergeleken met de foto’s van voor de behandeling. Tijdens deze afspraak kan er zonodig meer behandeld worden.

Prijzen Fillers

Let op prijzen zijn vanaf (afhankelijk van diepte rimpels, aantal ml)

0,5 ml  € 200,-

1,0 ml  € 300,-

1,5ml  € 424,-

2,0ml  € 550,-

3,0ml  €800,-

Indicaties gemiddeld aantal benodigde  milliliters:

Rokerslijntjes of lippenplooi  0,5ml

Lipcontour of lipvolume 0,5-1ml

Neus-Lippenplooi  1ml

Marionettenlijnen 1ml

Jukbeenderen  1-3 ml

Kaaklijn  1-3 ml

In geval van een combinatie van tijdelijke spierontspanners en Fillers maken wij een gepaste aanbieding.

Neem eerst contact op om een afspraak te maken.

Close search

Winkelmand

Back To Top