Search

Gevoelige huid advies


Gevoelige huid

Je huid voelt droog aan en prikt een beetje. Je probeert het met een crème iets te verzachten, maar vervolgens is je huid ontzettend rood. En dan nog ben je blij dat je op het moment even geen last van ontstekingen hebt. Voor veel mensen is dit helaas werkelijkheid. Bij Salon Heike krijgen wij alle soorten huiden in onze stoel. Waaronder regelmatig  mensen met een gevoelige huid. Dit gaat om een huidconditie die met goede aandacht en geschikte producten verzorgd moet worden, vaak in combinatie met de juiste voeding. De vraag die wij in Salon Heike vaak krijgen is dan ook: ” Wat moet ik hier aan doen? ”. Het antwoord op die vraag is helaas voor iedereen anders. 

Wat is gevoelige huid?

Een gevoelige huid is een huidconditie. Een kenmerk van een gevoelige huid is dat de huid uit balans is. Normaal kan de huid een goede barrière vormen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Een gevoelige huid moet meer moeite doen om deze stoffen tegen te houden. Hierdoor reageert de huid meer op deze invloeden van buitenaf dan andere huidtypes. Daarnaast is de huid vaak dunner en heeft deze een verminderd beschermend vetlaagje. Dit heeft als gevolg dat een gevoelige huid vaak ook droger is. Deze huidconditie kan ontstaan door verschillende factoren. De uv-straling van de zon beschadigt je huid en bevordert huidveroudering. Ook hormoonwisselingen of bepaalde voedingsstoffen kunnen tot een gevoelige huid leiden. En je levensstijl heeft een grote invloed: zowel roken en alcohol als stress en voeding kunnen je huid gevoelig maken. Bij Salon Heike kijken we dus ook naar iedere huid als een ” persoonlijke huid ”. 

Met de gevoelige huid zijn wij bij Salon Heike toch nog even een stapje extra voorzichtig. Dit omdat de gevoelige huid vaak snel en heftig kan reageren. Wij bespreken altijd wat jouw wensen en doelen zijn met de huid en laten je weten wat wij hierin voor jou kunnen betekenen. Wij maken een passende behandeling op maat van jouw huid. Wij bieden verschillende soorten behandelingen aan voor de gevoelige huid. Dit bespreken we met jou tijdens jouw afspraak!

Gerelateerde blogs

Brow bar

Brow bar

Een wenkbrauw kan optisch je ogen liften en jou een mooie gezichtsuitdrukking geven….

Pigment

Pigment

Pigment, ook wel melanine genoemd, is een bruine kleurstof die wordt gemaakt door pigmentcellen….

Scroll naar boven