Search

Onzuivere huid advies

Je bent al ver verwijderd van de puberteit en ontdekt toch steeds weer een of meer vervelende verrassingen in de spiegel? Je benijdt de gladde huid van je vrienden, terwijl jouw huid je wanhopig maakt? Wees lief voor jouw huid – het kleine puistenfeest wil je eigenlijk helemaal niet bewust plagen. Want ook voor deze huidverschijning zijn er veel logische verklaringen en redenen waar je meestal niets aan kunt doen. Wij bij Salon Heike helpen je hier graag mee. Wij geven je niet alleen het advies over wat jij thuis het beste kunt gebruiken aan producten, maar geven jou ook advies over voeding.

Hoe ontstaan mee-eters, puistjes en dergelijke?

Als we onze huid vanuit een ander perspectief bekijken dan alleen de puistjes te bekijken, kunnen we misschien zelfs begrip tonen voor onze huid. Een mee-eter ontstaat wanneer de klieren overmatig veel talg produceren, ook wel seborroe genoemd in vaktaal. Tegelijkertijd leidt een verhoogde groei van hoornachtige cellen in de uitvoergang van de talgklieren tot verstopping van het talgklierfollikel. Er vormt zich een prop die de uitgang van het kanaal afsluit. Ook vuil of make-upresten kunnen de poriën verstoppen. Een gesloten comedo, de zogenaamde mee-eter, is ontstaan. Zodra de huid bij de gesloten mee-eter scheurt, komt er lucht bij de opgehoopte talg. De ingebedde huidpigment melanine reageert met de zuurstof in de lucht en kleurt de prop donker – zo ontstaat het typische uiterlijk van mee-eters. 

Belangrijk en fundamenteel is gerichte, regelmatige en zachte reiniging. Alles wat zich gedurende de dag op je gezicht ophoopt, moet niet mee naar bed. Bij Salon Heike adviseren wij dus ook op iedereen een passende reiniging. Make-up, vuil en overtollige huidafscheidingen die op je gezicht blijven, kunnen je poriën verstoppen en ontstekingen veroorzaken. Vooral ‘s nachts verlangt je huid naar ademende vrije poriën. De huid die overmatig talg produceert kan zijn voordeel soms halen uit Niacinamide. Niacinamide werkt ontstekingsremmend. Toch kunnen producten tegen de vette/onzuivere huid de huid soms ook uitdrogen. Om je huid tegen uitdroging te beschermen, moet je je verzorgingsroutine wel afsluiten met een vochtinbrengende crème. Qua vocht kan hyaluronzuur bijna letterlijk niemand verslaan. Het vormt niet alleen een vochtinbrengende laag op het huidoppervlak, maar slaat het vocht ook diep op in het bindweefsel van de huid. Met de cremes die wij aanbieden bij Salon Heike krijgt je huid een rijke vochtinbreng die niet vet is.

Met de onzuivere huid zijn wij bij Salon Heike altijd goed voorbereid. Dit omdat de onzuivre huid vaak meerdere problemen heeft. Denk hierbij aan puistjes, mee-eters maar ook ineens tussendoor een droog plekje. Wij bespreken altijd wat jouw wensen en doelen zijn met de huid en laten je weten wat wij hierin voor jou kunnen betekenen. Wij maken een passende behandeling op maat van jouw huid. Wij bieden verschillende soorten behandelingen aan voor de onzuivere huid. Dit bespreken we met jou tijdens jouw afspraak!

Gerelateerde blogs

Brow bar

Brow bar

Een wenkbrauw kan optisch je ogen liften en jou een mooie gezichtsuitdrukking geven….

Pigment

Pigment

Pigment, ook wel melanine genoemd, is een bruine kleurstof die wordt gemaakt door pigmentcellen….

Scroll naar boven