Pigment advies

Wat is pigment?

Veel mensen boven de 30 jaar hebben ze wel; pigmentvlekjes. Het is een probleem dat veel voorkomt en met name in het gezicht als cosmetisch storend worden ervaren. Pigment (melanine) is een bruine kleurstof die wordt aangemaakt in de huid door pigmentcellen, ook wel melanocyten genoemd. Deze cellen bevinden zich in de onderste laag van de opperhuid en liggen dus relatief oppervlakkig in de huid. De hoeveelheid pigment die wordt aangemaakt, bepaalt grotendeels de huidskleur, de kleur van het haar en van de ogen. Hoe meer pigment de melanocyten aanmaken, hoe donkerder de huid. Een andere functie van het pigment is de huid beschermen tegen schadelijke UV-straling. Bij Salon Heike zijn we altijd voorzichtig met pigment. Dit omdat Pigment door meerdere mogelijkheden op kan komen zetten. Denk dus aan zonlicht, maar ook aan blauwlicht (telefoon) en andere schadelijke stoffen van buitenaf. Niet alleen van buiten af maar ook vanuit binnen is het mogelijk dat er pigment onstaat. Denk hierbij aan Melasma / Zwangerschapsmasker.

Hoe ontstaan pigmentvlekken?

Het kan zijn dat er een verstoring in het pigment plaatsvindt. Zo kan er te veel pigment in de huid aanwezig zijn (hyperpigmentatie) of te weinig (hypopigmentatie) en soms kan het pigment volledig weg zijn (depigmentatie). Pigmentvlekken ontstaan door een overmatige productie van melanine in de huid. Oorzaken hiervan zijn: zon en zonnebank, genetische aanleg, hormonen, littekens (bijvoorbeeld na acne of het krabben aan een wondje), medicatie en luchtverontreiniging. Men ervaart hyperpigmentatie in het gezicht als storend en wilt er meestal vanaf. En huid met veel pigment ziet er meestal ouder uit dan het is. Bij Salon Heike helpen we jou dan ook graag aan een gezonde en egale huid. 

Met de pigment gevoelige huid zijn wij bij Salon Heike altijd goed voorbereid. De pigmentgevoelige huid heeft altijd extra aandacht nodig op het gebied van thuis verzorging. Wij bespreken altijd wat jouw wensen en doelen zijn met de huid en laten je weten wat wij hierin voor jou kunnen betekenen. Wij maken een passende behandeling op maat van jouw huid. Wij bieden verschillende soorten behandelingen aan voor de pigment gevoelige huid. Dit bespreken we met jou tijdens jouw afspraak!

Resultaat

Gerelateerde blogs

Brow bar

Brow bar

Een wenkbrauw kan optisch je ogen liften en jou een mooie gezichtsuitdrukking geven….

Pigment

Pigment

Pigment, ook wel melanine genoemd, is een bruine kleurstof die wordt gemaakt door pigmentcellen….

Scroll naar boven