Search

Wat is cellulite?

Cellulite is een ongelijkmatige, sinaasappel huid op je heupen, billen of dijbenen.

Cellulite is een ongelijkmatige, sinaasappel huid op je heupen, billen of dijbenen. Het kan soms zelfs op boven armen plaats vinden. Het wordt ook wel een sinaasappelhuidje genoemd, omdat het daar vanwege de putjes en kuiltjes simpelweg gewoon op lijkt. Cellulite ontstaat in het bindweefsel net onder je huid. Dit weefsel kan verkleven of lichtjes zwellen, waardoor je huid bobbelig wordt en er niet egaal en glad meer uitziet. Helaas is dit iets waar onwijs veel vrouwen last van hebben en hier wat aan willen doen. 

Putjes en bobbeltjes dus.. we hebben ze allemaal, maar vrouwen ervaren vooral last van:

  • Cellulite op de heupen
  • Cellulite op de benen
  • Cellulite op de dijen
  • Cellulite op de buik
  • Cellulite op de billen
  • Cellulite op de borsten

Meer vrouwen dan mannen hebben hier last van. Vrouwen hebben het vooral bij hun benen, billen en heupen, terwijl het bij mannen meer op de buik zit. Maar het is absoluut niet gevaarlijk. Het is een cosmetisch probleem en op de een of andere manier vinden veel vrouwen het niet mooi. Maar voor alle duidelijkheid: cellulite is niet schadelijk. En hoort bij ons lichaam! Uiteraard is het wel mogelijk om de cellulite te beperken. Dit houd in dat er manieren zijn om te zorgen dat de cellulite minder word. Bij Salon Heike kijken we daarom ook altijd graag naar wat we voor jou kunnen betekenen. Tegen welke plekken loop jij zelf aan op het lichaam, en wat kunnen wij hier aan veranderen voor jou. Wij stemmen de behandeling altijd goed af zodat de behandeling geheel gemaakt is op jou wensen en jou lichaam. Dit houd in dat de behandeling die wij jou adviseren misschien niet geschikt is voor bijvoorbeeld jouw buurvrouw. 

Cellulite moet absoluut niet verward worden met cellulitis

Cellulite is dus die sinaasappelhuid, vaak op (boven)benen en billen. Maar veel mensen noemen dit cellulitis, terwijl dit wel degelijk iets anders is. Cellulitis is namelijk een ander woord voor wondroos en dit is een medische aandoening die behandeld moet worden door een arts. Bij cellulitis heb je last van bacteriële infectie onder de huid. De huid ziet er bobbelig uit, maar de ontsteking zorgt er ook voor dat het rood kleurt en geïrriteerd raakt. Verder kan je huid warm voelen, terwijl jij juist koude rillingen krijgt of hebt last van gezwollen lymfeklieren. Bij salon Heike behandelen wij cellulitis niet!  Mocht jij hier toch last van hebben raadpleeg dan jouw huisarts. De sinaasappel huid kunnen wij uiteraard “wel” behandelen bij Salon Heike. 

Wat veroorzaakt cellulite nou eigenlijk en kan ik het verminderen?

Veel vrouwen denken dat cellulite alleen ontstaat als je te zwaar bent, maar niets in minder waar. Elke vrouw kan last hebben van cellulite. Het wordt veroorzaakt door een opeenhoping van vet onder je huid. De ene vrouw heeft hier wat meer aanleg voor dan de andere. De gemiddelde vrouw heeft cellulite. Dit houd in, ook de vrouw die maat 34 draagt. Er zijn verschillende factoren die meespelen bij het krijgen van cellulite. Zo hangt het af van je genen, je lichaamsvetpercentage, leeftijd en de dikte van je huid. Mensen van alle lichaamstypes, gewichten en leeftijden kunnen cellulite krijgen. Wel kan cellulite zichtbaarder worden naarmate je ouder wordt en je huid dunner wordt en elasticiteit verliest.

De meest voorkomende oorzaken van cellulite zijn:

Gerelateerde blogs

Brow bar

Brow bar

Een wenkbrauw kan optisch je ogen liften en jou een mooie gezichtsuitdrukking geven….

Pigment

Pigment

Pigment, ook wel melanine genoemd, is een bruine kleurstof die wordt gemaakt door pigmentcellen….

Scroll naar boven